SSP Mors

Sociale medier

Sociale medier fylder mere og mere i vores hverdag og rigtig meget af vores kommunikation og måder at samarbejde på er gået hen og blevet mere og mere digitaliseret. Det er på mange måder rigtig godt og er med til at gøre vores dagligdag nemmere, men på nettet og i særdeleshed på de sociale medier, går alt stærkt, og det kan være svært at følge med. Den eller de apps, der er populære i dag, er det måske ikke længere i morgen. Men vi bliver nødt til at prøve at følge med og være opmærksom på, hvem det er, vi lukker indenfor, når vi åbner computeren, tabletten eller telefonen, og hele verden pludselig står til rådighed.

Der kan være rigtig mange følelser forbundet med at bruge de sociale medier, som børn og unge måske ikke altid forstår at navigere rundt i. Mange børn og unge i dag har egentlig meget godt styr på brugen af de sociale medier, men de har brug for, at vi voksne hjælper og guider dem til at forstå konsekvenserne af deres handlinger – forstå hvad der er rigtig og forkert adfærd. Og de vil begå fejl, selvfølgelig vil de det, men derfor er det endnu mere vigtig, at vi er der til at hjælpe dem og samle dem op, når det sker, så vi kan undgå, at det sker igen.

I SSP-samarbejdet har vi stor fokus netop på sociale medier og digital dannelse. Vi holder oplæg for og er i dialog med både elever, forældre og fagpersoner om emnet. Se mere herom på sidste side i forebyggelsesplanen. Der er desuden lavet rigtig meget materiale til både forældre og fagpersoner se blandt andet Redsbarnet.dk for inspiration. Vi har desuden lavet en lille pjece, hvor vi har samlet nogle vejledninger til, hvordan du kan benytte udvalgte apps sikkerheds- og privatindstillinger. Se mere her.

Nedenfor kan I se et par videoer, der meget godt beskriver nogle af de udfordringer, der opstår på og er forbundet med brugen af de sociale medier, og som måske giver lidt stof til eftertanke. 

 

Hvem lukker du ind i dit hjem?                                              Hacking

                       

 

Tonen på nettet                                                                       Telefonens indflydelse på søvn